Ontdek hoe jij die manager wordt die klaar is voor de next step

De Ambiteuze A-player

“Ik voel mij net een eend”, zei hij. “Boven water ziet het er rustig uit, maar onder water trappel ik mij suf.”

Jij wilt die manager zijn waar iedereen graag voor werkt.

Je bent een A-player die zichzelf, het team, het bedrijf en daarmee de wereld (een stukje) beter maakt.

Alleen… in hoeverre gebeurt dat nu?

Ik neem je mee naar mijn carrière. Ik stond er net zo voor als jij. Had dezelfde ambities, wilde invloed hebben en impact maken. En vooral ook: de verwachtingen van het management en mijn team overtreffen.

Alleen dat lukte niet meteen, maar de dingen die ik toen ontdekte gaan ook jou helpen.

Het eerste is een wijze les die ik van mijn vader kreeg. Hij zei: “Helen, als jij de beste wilt zijn. De beste bent. Dan moet je je realiseren dat de anderen dus minder goed zijn dan jij.” Vanuit een verlate adolescente reactie kon ik hier eerst niets mee, maar toen ik er over nadacht, had hij natuurlijk gelijk.

Ik kon de standaarden die ik mij zelf oplegde niet 1 op 1 kopiëren naar mijn team. Ik leerde te observeren en te luisteren. Observeren om te zien waar het team kon verbeteren en in welk tempo zij de veranderingen aan konden. En luisteren om te leren van hun ervaringen en ideeen.

 

Toen ik als manager bij een schoonmaakbedrijf ging werken, was het heel lastig om goed personeel te vinden. Niet alleen voor het schoonmaakwerk maar ook op kantoor. Veel mensen vinden het nu eenmaal niet sexy om voor een schoonmaakbedrijf te werken. Door te doen wat we deden lukte het niet om mensen te werven. Totdat ik op een avond werd uitgenodigd door een van de voormannen bij hem thuis.

Op dat moment realiseerde ik mij dat deze man een talent had. Het talent om goed met geld om te gaan. En opeens viel het kwartje.

Iedereen heeft talenten, we kunnen van iedereen leren. Alleen als manager ben je zo druk bezig met andere dingen, zoals het aannemen van goed personeel, dat je onvoldoende kijkt naar je eigen team.

Vanaf dat moment ben ik altijd bezig geweest met het inventariseren van de talenten van mijn team. Kreeg het observeren en luisteren een extra dimensie. Waar houden mensen van, wat is hun passie, waar komen ze ’s ochtends hun bed voor uit? Niet alleen in mijn eigen team, maar overal. De wereld is zoveel mooier als je ziet wie er naast je loopt.

 

Het derde inzicht kreeg ik van mijn eerste leidinggevende bij NS. Hij leerde mij “Het leven is geen sprint, het leven is een marathon. Dus zorg voor een lange adem, ga niet te hard van stapel. En vraag hulp. Zorg dat je altijd iemand in je omgeving hebt bij wie je terecht kunt met vragen. Zorg voor een mentor, een sparringspartner”.

Een mentor is iets anders dan een coach. Een coach helpt je met gedachten die je belemmeren in je functioneren, met overtuigingen die je misschien al je hele leven bij je draagt. Een mentor is een leermeester, iemand die leert hoe je je business runt. Een ‘oude rot’ in het vak die vanuit ruime ervaring en schade en schande jou zaken kan leren.

Vanaf dat moment heb ik altijd mentoren gehad, soms was het een (oud)collega, een (oud)leidinggevende en soms was het een ingehuurde mentor. Deze personen hebben mij voor valkuilen en grote misstappen behoed.

 

Jij bent ambitieus en je wilt het nog ver gaan schoppen. Je wilt ook een mentor die je wijze lessen meegeeft. Die je leert hoe jij je team naar grote hoogte kunt tillen, hoe je de verwachtingen overtreft en hoe je vanuit de operatie naar strategie kunt gaan.

Dan is het nu de tijd om te gaan veranderen.

Graag leer je meer, maar de standaard cursussen voor managers spreken je niet aan. Je wilt uitgedaagd worden, de grenzen van je kunnen opzoeken en de verwachtingen van jezelf en anderen overtreffen.

In ons jaarprogramma ontdek je jouw magie van leidinggeven en bereid je jezelf voor op de next step.

We dagen je uit om je eigen visie te creëren, invloed te nemen en je team naar grote hoogte te brengen.

Stel je voor dat jouw team topprestaties haalt? Je mensen werken graag en gemotiveerd voor je. En jij concentreert je voortaan op de strategie en innovaties.

Zorg dat je daadwerkelijk een A-player bent en blijft. Een A-player is voor ons iemand die geweldig is in zijn werk en handelt naar de kernwaarden van het bedrijf. Iemand die het talent, de vaardigheden en de drive heeft om een bedrijf succesvol te maken.

Als sporter heb je een coach die je helpt steeds beter te worden. Niet omdat je slecht bent. Juist omdat je goed bent en nog beter wilt worden.

Dat wil je als manager toch ook?

Daarom gaan we naast de live bijeenkomsten het hele jaar door intensief met elkaar aan de slag. Elke week komen we een uur online bij elkaar, waar we de uitdaging voor die week met elkaar doornemen. Hierdoor blijf je scherp en zorg je dat je elke week voortgang boekt. Daarnaast heb je 5x een mentor sessie hoe je het geleerde in de praktijk brengt en 4x een coaching sessie om aan de slag te gaan met je persoonlijke overtuigingen.

Bied jezelf de kans om dit te leren en volg het jaarprogramma
Start februari 2021 (afhankelijk van de Corona maatregelen)

 • 6 Live bijeenkomsten met een groep van 6 – 8 talentvolle managers, die gaan doorgroeien (net zijn doorgegroeid) naar een zwaardere functie of een zwaardere rol. Deelnemers komen uit verschillende bedrijven, zodat je ook leert van andere bedrijfsculturen en inzichten
 • Elke week een online bijeenkomst van 1 uur, zodat je het beste uit jezelf haalt
 • 5 Mentorsessies 1-op-1 met Helen van Meeuwen, zodat je dieper op de materie kan ingaan wat dit betekent voor jouw bedrijf en/of team
 • 4 Coachingsessies 1-op-1 met Anne de Roos, zodat je ook leert omgaan met je persoonlijke overtuigingen
 • Online theorie en oefeningen
 • 360 Graden feedback rapportage voor en na de leerervaring
 • 24/7 Bereikbaar voor feedback (op basis van redelijkheid)
 • 1 Intake voor aanvang om jouw leerdoelstellingen en motivatie voor het jaarprogramma door te nemen

Gevraagde investering:

Gemiddeld 4 uur studiebelasting per week naast de 6 live bijeenkomsten

Doorlooptijd van een jaar

€ 5.997,- exclusief btw, inclusief verblijfskosten, lunch en studiemateriaal

In het programma staat centraal dat jij de investering in jezelf terugverdient voor het bedrijf. Jij presenteert dit na het jaar aan alle stakeholders binnen jouw eigen organisatie

Ontdek welke thema’s aanbod komen

 1. Voor aanvang van het jaarprogramma wordt een 360 graden feedback uitgevraagd in welke mate de deelnemer een A-player is. Op basis van de uitkomsten, gaan we aan de slag met de talenten en leerdoelen m.b.t. competenties en kernwaarde. Elke deelnemer ontwikkelt zijn eigen visie op cultuur
 2. Veel managers werken adhoc. Dit zorgt vaak voor stress, tekort op de bal zitten en niet het grote geheel over zien. We gaan aan de slag met verschillende methodieken om adhoc werken uit te bannen en om te schakelen naar pro actief, zodat tijd en ruimte ontstaat om je te concentreren op strategie en innovatie
 3. De belangrijkste taken van een manager zijn faciliteren, motiveren en inspireren. In deze sessie analyseer je jouw gehele team en kijken we hoe jij het optimale team kan creëren
 4. Om de next step te kunnen realiseren is het belangrijk om een eigen visie te hebben. Deze te kunnen uitdragen en framen. Je leert hierbij op welke wijze je invloed krijgt
 5. Niet steeds de gaten dichtlopen van anderen en het zelf oplossen, maar zorgdragen dat het team empowerment vertoont
 6. Om klaar te zijn voor de next step moet continu verbeteren van jezelf, je team en de processen standaard onderdeel zijn van je dagelijks denken en handelen. Hoe breng jij je team tot grote hoogte

Ik inspireer je om:

… je eigen effectieve stijl te ontwikkelen
… verder te komen dan jezelf denkt dat mogelijk is
… te geloven in jezelf (en vertrouwen te hebben in je team)
… te gaan staan voor je eigen ideeën (en die van je team)
… het nieuwe te omarmen
… creativiteit toe te passen
… jezelf te zijn & te ontdekken waar jouw magie zit

Laten we praten

We begrijpen heel goed dat als we intensief gaan samenwerken je vragen kunt hebben en misschien wel eerst wilt kennismaken. Neem daarom contact met Helen op. Wil je informatie aan je (HR) manager verstrekken over het jaarprogramma, klik dan hier.

Heb je besloten om het jaarprogramma of de online training te gaan volgen, mail dan gelijk naar Helen.

Telefoonnummer

06 55 11 81 90

Locatie

Lekdijk West 5
3411 MT Lopik