Geen categorie

Leiderschapsleugen #2: Als manager heb je automatisch gelijk

By 4 december 2020januari 20th, 2021No Comments

Ook weleens de opmerking (of van gelijke strekking) gehoord: “Ik ben de manager, dus we doen het op mijn manier”.

Dat je manager bent, maakt je als mens niet anders dan anderen. Als manager ben je verantwoordelijk om het juiste antwoord te vinden op datgene waar jij en jouw team tegenaan lopen. Waar ga je die antwoorden vandaan halen? Vanuit je eigen (en waarschijnlijk nog) beperkte referentiekader, bij jouw leidinggevende of door gebruik te maken van de enorme voorraad aan wijsheid die jouw teamleden bezitten?

Toen ik ooit manager bij een schoonmaakbedrijf was, heb ik aan mijn team van leidinggevenden gevraagd om een inventarisatie te maken van alle hobby’s, (bij)banen en studies die onze schoonmakers hebben cq deden. Ik wist namelijk 1 ding zeker, ze konden meer dan alleen schoonmaken. Zo bleken wij een penningmeester van een grote Amsterdamse voetbalclub voor ons te hebben werken en ik was al maanden op zoek naar een financieel medewerker. Die kon ik niet echt vinden, want een schoonmaakbedrijf is nu niet echt sexy om voor te werken vinden helaas veel mensen. We creëerden een win-win situatie. Hij kreeg een kans op een andere baan en wij hadden onze vacature ingevuld met een collega die trots was om bij ons te mogen en kunnen werken. Zo hadden we ook veel meiden die bedrijfskunde studeerde op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Jonge vrouwen die binnen enkele jaren hoogopgeleid zouden zijn. Rondom een deel van hen hebben we een talentenpool opgezet, zodat zij wellicht op leidinggevende posities binnen het bedrijf konden gaan doorstromen.

Waar je ook zit, in welke branche, met welk opleidingsniveau, iedereen heeft talenten. Je moet misschien goed zoeken en geduldig doorvragen, maar ze zijn er. Tegen de managers die denken: “Ik ben de manager, dus we doen het op mijn manier”, wil ik nog zeggen:
Je geeft je team de boodschap dat jijzelf te bang bent om naar je eigen standpunten te kijken en die niet te willen veranderen indien noodzakelijk. Je mist daarmee een belangrijk punt van leiderschap.

Hoe vaak kom jij managers tegen die beslissingen nemen op hun manier, omdat zij de ‘baas’ zijn?