Als jij je mensen als minder behandelt kun je jezelf niet op de schouder kloppen omdat je een geweldige persoon bent of omdat je de coach bent van het voetbalteam van je kind. Als je niet integer handelt op je werk, neutraliseren je goede daden elders niet dit kwaad.

In het vorige blog leiderschapsleugen #3: “Als je je autoriteit moet laten gelden om je medewerkers in de pas te houden, doe dat dan”, heb ik besproken dat vertrouwen komt te voet en gaat te paard. En de leiderschapsleugen van deze blog heeft dezelfde thematiek. Als je door je handelen het vertrouwen schaadt, duurt het heel lang voordat het is opgebouwd. Ook al heb je nog zo gelijk. Ik weet daar alles van… Ik ben, en zeker vroeger was, ik nogal gepassioneerd. Dus als er iets gebeurde wat ik niet vond kunnen, dan kon ik dat nogal duidelijk en direct laten weten.

Zo heb ik ooit bij een projectleider de verkeerde en te harde woorden gebruik, zodat ik niet meer professioneel handelde. Ik had rustig moeten blijven en aangeven dat zijn handelen absoluut niet kon en samen met HR stappen moeten ondernemen. In plaats daarvan werd ik heel boos. Om een heel lang verhaal kort te maken; De projectleider dient een klacht in en in plaats van dat het gaat over zijn disfunctioneren, moet ik bij de Raad van Bestuur komen. Alles is uiteindelijk met een sisser afgelopen, maar ik had wel een naam en dat heeft bij mensen lang geduurd voordat dat verdween, als het bij sommige mensen al ooit is verdwenen.

Iedereen maakt fouten, iedereen reageert weleens impulsief, maar zorg dan alsjeblieft dat het binnen de grenzen blijft. Voor jezelf en jouw draagvlak en nog meer voor de ander. Het is onze taak als manager mensen te faciliteren, motiveren en inspireren. Niet om ze af te branden.

Het was een harde leerschool en ik hoop dat ik anderen kan tegen houden om te denken dat ze zich soms door een tiran te gedragen en op andere momenten superaardig en inspirerend te zijn, het eerste wel wordt vergeten. Dat is niet zo. Dat was het toen ik jong en beginnend was niet en dat is het nog steeds niet.