Een zelfverzekerde manager hoeft niet stoer te zijn. Je hoeft niet streng te zijn. Waarover moet je tenslotte streng zijn? Je hebt volwassenen in dienst, geen kinderen. Je hoeft niet stoer te praten over wat je allemaal voor elkaar gekregen hebt.

Echte stoere managers zijn mensen die de waarheid kunnen vertellen over gevoelige onderwerpen, zoals hun eigen onzekerheid en door hen gemaakte fouten. Zij plaatsen zichzelf niet hoger dan hun teamleden. Voor hen is stoer zijn dat je fouten durft te maken. Dat je ervan leert, weer opkrabbelt en opnieuw probeert.

Stoer zijn is niet keihard de waarheid vertellen. Natuurlijk is het belangrijk dat je de waarheid vertelt en dus eerlijk bent. Maar moet dit keihard? Wat heb je dan als manager te bewijzen? Vertel de boodschap direct en met behoud van de relatie. Het is jouw taak om mensen te faciliteren het beste uit zichzelf te halen, niet om hen te beschadigen.

Ga bij jezelf na wat je wilt vertellen, schrijf het desnoods op en lees het na. Is het duidelijk? Mooi! Is het te hard? Niet zo mooi. Te vaak zie ik managers gesprekken niet voorbereiden. Het risico is dat je iets zegt wat te hard is, wat voorkomen had kunnen worden. Bereid jij dit soort gesprekken voor?