“Iedereen is net zo makkelijk te vervangen als een paar sokken”.

Ik laat nog net niet de telefoon uit mijn handen vallen. Ik dacht dat ik alle schokkende uitspraken wel al een keer gehoord had…

Perplex staar ik uit het raam en laat zijn woorden binnenkomen. De machteloosheid en boosheid borrelen op. “Rustig blijven”, maan ik mijzelf. Er is een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. En gelijk krijgen lukt beter als je rustig bent.

“Hier denk ik echt anders dan jij over”; begin ik. “Een goede medewerker heeft kennis van processen, systemen en de specifieke dienstverlening. Ze hebben relaties opgebouwd met klanten en collega’s. Zoiets neemt jaren in beslag.”

Als je een goede collega verliest, verlies je een deel van je cultuur. En daarmee verlies je ook een deel van je toekomst. Je doet jezelf en nog meer je medewerkers tekort door dit echt te denken.

We kwamen er niet uit. Dus ik denk niet dat zijn talentvolle manager bij mij het jaarprogramma voor A-players mag volgen.

Maar goed, de winst voor mij… Ik heb Leiderschapsleugen nummer 9 ontdekt: Iedereen is makkelijk te vervangen.
De winst voor jullie, er is nog een plekje vrij in het jaarprogramma.

#managementdevelopment #manager #Leiderschapsleugens